На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от пловдивчанин, относно имот,

...
На редакционната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от пловдивчанин, относно имот,
Коментари Харесай

Замесиха името на заместник-кмет на Пловдив в схема за закупуване на имот

На публицистичната поща на Plovdiv24.bg получихме сигнал от пловдивчанин, по отношение на парцел, който една част е частна благосъстоятелност, с друга е общинска. По неговите думи от името на заместник-кмета с него се свързва мъж, който го разпитва дали продава неговият дял.

Ето какво тъкмо ни изпрати читателят:

До уважаемите,

гн. Йордан Иванов – Областен шеф на област Пловдив

инж. Борислав Стаматов – Обществен медиатор

гн. Здравко Димитров – кмет на град Пловдив

жителите на град Пловдив, 

Уважаеми господа,

Обръщам се към Вас с вяра че ще ми помогнете да се оправя с този проблем. Обръщам се и към Вас съграждани, подканяйки Ви да споделите, в случай че и Вие сте пострадали на сходно отношение.

Официално показвам възмущението си от гн., кмет на Район " Централен “ и     гн. заместник-кмет " Спорт, юношески действия и обществена политика “.

Бих желал да поясня че, не искам нищо непознато, а единствено това което Община Пловдив е длъжна да предложи първо на мен и членовете на моето семейство които съм акредитиран да съставлявам, като съсобственици с Община Пловдив!  Желанието ни е за преустановяване на съсобственост с Община Пловдив в недвижимо имущество намиращо се на ул. Ламартин 22 и закупуване на общинския дял.  Не съм строител, лаком за следващия парцел! Те и не пишат такива писма, по обясними аргументи.

Броени дни след вписването ни като наследници на въпросният парцел, с нас се свърза човек, питайки ни от името на  гн. Титюков дали желаем да продадем нашият, частен дял от парцела!  Очевидно гн. Титюков няма терзания по отношение на способноста му по-късно да придобие и общинския дял. Нещо което се оказва, най-малко в актуалната общинска действителност, непостижима за нас задача, законните съсобственици.  Не съм осведомен с дейностите на зам. кмет “Спорт, юношески действия и обществена политика “, само че надали една от тях е следене на частно-общински парцели и тяхното закупуване, а време и сила за следене на парцела са отделени.  Пазара е цялостен с напълно частни парцели за обмен, за всеки който желае да закупи подобен! Разочарованието ми от метода на работа на общината и нейните чиновници, само се укрепва от ежеседмичните оферти от строители и вложители които можели това което очевидно за елементарните хора е невероятно, а имено да изплатят общинския дял от парцела, тъй като имали " хора “ в общината.

В парцела има здания за които (без да бъдем известени, открихме я случайно)                  е издадена заповед от 2013 г за събарянето им като рискови! Срещнах се с гн. Стаменов и разбрах че, заповедта не е изпълнена тъй като общината нямала средства (10 000 - 15 000лв) за срутване на сходни здания. Все отново се съгласихме че, сумата за срутване е нищо пред цената на изгубен живот в резултат на рухването на постройката. Живот на играещо си в нея дете, на преспиващ скитник или чиновник на " Паркове и градини “ ползващ останалото от постройката за...  Напомнял съм документално на гн. Стаменов да впише събарянето на рисковата постройка в таз годишния бюджет, бях осведомен в телефонен диалог, че постройката ще бъде съборена до август или септември 2022г.

На 16.06.2022 година, гн. Стаменов постави подписа си на документ целящ да уведоми мен, зам. кмет “Строителство и вложения “ и Директор Дирекция " Общинска собственот “, че Район " Централен “ има " инвестициони планове за опазване на постройките – за подсилване и възобновяване “.  Една от постройките няма покрив, няма и под, а гредите са изгнили. Другата е външна тоалетна.  Община нямаща пари за ремонт на учебни заведения, лечебни заведения,... срутване на рискови здания (изключвам Европейските средства) има намерение да влага във възобновяване на срутена жилищна постройка от началото на 20 век! Какво би предиздвикало един кмет да подпише нещо сходно, нещо което явно няма да бъде изпълнено, може да отговори гн. Стаменов.

По-голямата част от жилищната постройка, обект на инвестиционите планове на Район централен, към този момент 40 години седи върху частна благосъстоятелност и я прави неизползваема!

Не намирам нищо от гореописаното за естествена процедура на общински чиновници, назначени на постовете си с нашите гласове!  Прилагам фотоси и копия на документи и чакам Вашето подпомагане.

Свързахме се със заместник-кмета, с цел да разяснява тематиката. Пред  Plovdiv24.bg той съобщи, че не е осведомен с проблема, не е звънял на никого и не е карал никой да се обажда от негово име. Не знае дали общината има капиталови планове за въпросния парцел, както и че не знае къде се намира.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР